Oproep: wie herkent gezichten op deze foto?

Vorige week ontving de redactie een e-mail van Jeroen, wiens moeder afgelopen januari is overleden. Bij het opruimen stuitten de nabestaanden op een schoolfoto ‘van waarschijnlijk een schoolreisje naar Schiphol’. De zoon heeft een vermoeden wie op de foto zijn moeder is, maar dat is niet zeker. Hij zou daarom graag in contact komen met oud-klasgenoten van haar.

SCHALKHAAR – ‘Deze foto is waarschijnlijk tussen 1945 en 1950 genomen’, voegt de zoon nog toe aan zijn bericht, met verwijzing naar een prachtige zwart/wit foto in de bijlage van zijn e-mail. ‘Kunnen jullie ondersteunen bij het vinden van namen, bijvoorbeeld door een oproep op jullie Facebookpagina?’

Ja, wat doe je dan als eerste als je zo’n vraag, waarvoor naar Krant InSchalkhaar was verwezen door de Nicolaasschool, in je mailbox treft? Contact zoeken met de voormalige dorpsarchivaris Herman Sonnenberg natuurlijk!

‘Dit is voor mij een bekende foto’, glundert Herman. ‘Deze foto heb ik, dacht ik, ook met mijn archief aan het Museum AFS afgestaan. En ik sta er zelf ook op en natuurlijk zie ik veel bekende gezichten! Om beperkt te blijven: de volgende leerkrachten – juffen en meesters zoals ze toen werden genoemd – herken ik. Mr. Hylkema, Juf Klunder, Juf Hauptmeijer, Mr. Tijhaar en Juf [Mieke] Leus, deze laatste met voor mij een vraagteken.’

Wie herkent er gezichten en kan namen noemen? Van zichzelf, van ouders, van opa’ en/of oma’s? Deze schoolreis en foto zijn volgens Herman uit 1947-1948, de hoogste klassen van toen: de vijfde en zesde klas. Stuur je info naar redactie@inschalkhaar.nl. Informatie zal worden doorgestuurd naar de zoon.

Deel via