Voorkeursrecht op onroerende zaken in Baarlerhoek-Zuid

De raad van de gemeente Deventer heeft afgelopen woensdag besloten om op de onroerende zaken gelegen binnen het plangebied Baarlerhoek-Zuid een voorkeursrecht te vestigen. De onroerende zaken zijn gelegen aan de Zandwetering, de Kanaaldijk-West en de Lobbertsweg te Schalkhaar, in de kadastrale gemeente Diepenveen.

SCHALKHAAR – De onroerende zaken zijn vermeld op de bij het besluit behorende en daarvan onderdeel uitmakende grondtekening en lijst van onroerende zaken. Aan de onroerende zaken worden de niet-agrarische functies ‘Bedrijf-nutsvoorzieningen voor een hoog- en middenspanningsstation met bijbehorende voorzieningen’ toegedacht.

De onroerende zaken in het plangebied Baarlerhoek-Zuid worden momenteel (overwegend) agrarisch gebruikt. De percelen zijn nog niet opgenomen in een omgevingsprogramma, omgevingsvisie of omgevingsplan.

Het raadsbesluit heeft onder andere tot gevolg dat de aanbiedingsplicht van toepassing is verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren van de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht is gevestigd en de beperkt gerechtigden, wanneer zij hun (recht op het) eigendom willen vervreemden, dit eerst aan de gemeente Deventer moeten aanbieden.

Een aantal rechtshandelingen is uitgezonderd van deze verplichting, zoals verkoop aan bepaalde familieleden of executieverkoop.

Lees hier de volledige officiele bekendmaking en meer info over de plannen in de Baarlerhoek-Zuid.

Deel via