Jongeman veroorzaakt ravage op rotonde Raalterweg

Een 22-jarige man onder invloed van alcohol en drugs is vannacht rond 2:15 uur dwars door een lantaarnpaal gereden. Het ging mis op de rotonde van de N348/Raalterweg/N766. De inwoner van de gemeente Olst-Wijhe reed op de Raalterweg vanuit Deventer op de rotonde af, maar zag een bocht vóór de rotonde over het hoofd en ging rechtdoor.

SCHALKHAAR – De bestuurder ramde een verkeersbord uit de grond en raakte de lantaarnpaal, welke omviel en de weg blokkeerde. De zwaar beschadigde auto eindigde op de rijbaan van de rotonde. Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurder na te kijken, maar die bleek niet gewond.

Uit een eerste blaastest op straat bleek de man veel te veel alcohol in zijn lichaam te hebben en ook een drugstest was positief. De man is aangehouden; op het bureau is zijn bloed afgenomen door een GGD-arts om de definitieve waardes te bepalen. De man bleek ook nog een gebruikershoeveelheid drugs op zak te hebben, dat is in beslag genomen.

De Raalterweg en een deel van de rotonde werden na de ravage afgesloten. De politie regelde dat overig verkeer om-en-om over de rotonde kon passeren. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept en een calamiteitenaannemer heeft de lantaarnpaal verwijderd en noodverlichting geplaatst. Foto’s en video: Rens Hulman.

Deel via