Mislukte poging tot oplichting op Het Koeland

Vanmiddag rond 16.45 uur werd een echtpaar aan Het Koeland gebeld door een vrouw met de mededeling dat zij van de politie was, dat er iets verderop was ingebroken aan De Haarmansenk en dat er twee personen waren opgepakt die een briefje bij zich hadden met ook hún adres erop.

SCHALKHAAR – De bellende ‘politieagente’ vroeg of het echtpaar waardevolle spullen en geld in huis had. Het echtpaar heeft het gesprek afgekapt, omdat ze het niet vertrouwden. Wees gewaarschuwd, want dit is nep! UPDATE: Aan de Doornenkamp in Schalkhaar schijnt zo’n poging vandaag wel te zijn gelukt. Ook een bewoner van de Bakkerskamp is gebeld, maar er niet in getrapt.

Deze criminelen doen zich via de telefoon voor als politie, maar zijn alleen op uw waardevolle spullen en geld uit en komen dit graag bij de mensen thuis ophalen. De echte politie is over deze mislukte poging tot oplichting vanmiddag in Schalkhaar ingelicht.

Afgelopen vrijdag blijkt ook een inwoner van Schalkhaar te zijn opgelicht. Zij maakte 300 euro over nadat ze was gebeld door zogenaamd ‘de ING’, maar werd daarna argwanend door oplettende en meedenkende buren en kon daardoor verder leed gelukkig nog voorkomen.

Wat kunt u doen tegen nepagenten? > lees het hier op de website politie.nl

Deel via